Влаковите услуги са прекъснати и някои училища са затворени, докато боклук

...
Влаковите услуги са прекъснати и някои училища са затворени, докато боклук
Коментари Харесай

Протестите във Франция стават все по-големи, спряха влаковете

Влаковите услуги са прекратени и някои учебни заведения са затворени, докато боклук се трупа по улиците на Франция в четвъртък - деветия ден на национални стачки против извънредно непопулярния законопроект за повишение на възрастта за пенсиониране, съобщи " Ройтерс ".
Прочетете още
Протестиращи блокираха автомагистрала покрай Тулуза в югозападна Франция рано сутринта и автобусно хранилище на запад, в Рен, написа вестник " Ле Паризиен ". По-късно денем се чакат протестни манифестации в цялата страна.

Електрозахранването в четвъртък е понижено поради стачките в бранша.

Президентът Еманюел Макрон в сряда сподели, че законодателството - което държавното управление му прокара през Народното събрание без гласуване миналата седмица - ще влезе в действие до края на годината макар нарастващия яд в цялата страна.

" Най-добрият отговор, който можем да дадем на президента, е, че милиони хора стачкуват и са по улиците ", сподели Филип Мартинес, който управлява твърдолинейния профсъюз CGT.

Протестите против измененията, които подвигат възрастта за пенсиониране с две години до 64 и вкарват 43 години трудов стаж за приемане на цялостна пенсия, привлякоха големи тълпи на манифестации, проведени от синдикатите от януари до момента.
Повечето митинги бяха мирни, само че гневът набъбна, откакто държавното управление прокара законопроекта през Народното събрание без гласоподаване предходната седмица.

Последните седем нощи имаше спонтанни демонстрации в Париж и други градове, съпроводени от подпалени кофи за отпадък и сбивания с полицията.

Профсъюзите обявиха, че днешният ден на стачки и митинги ще притегли големи тълпи против това, което те описаха като " пренебрежение " и " неистини " от страна на Макрон.

Лоран Бергер, ръководителят на най-големия профсъюз във Франция, умерения CFDT, сподели пред BFM TV, че държавното управление би трябвало да отдръпна пенсионния закон.

Последната вълна от митинги съставлява най-сериозното предизвикателство за властта на президента след протеста на " жълтите жилетки " преди четири години. Проучванията демонстрират, че огромно болшинство от французите са срещу пенсионното законодателство, както и против решението на държавното управление да го прокара в Народното събрание без гласоподаване.

Министърът на труда Оливие Дюсоп сподели, че държавното управление не отхвърля напрежението, само че желае да продължи напред.

" Има различия, които ще продължат да съществуват по въпроса за възрастта за пенсиониране. От друга страна, има доста тематики, които вършат допустимо подновяването на разговора ", сподели той, в това число по какъв начин фирмите споделят облагите си с служащите. " Нещата ще стават последователно ", добави министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР